Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade du Vélodrome
Lille krijgt rammel van Marseille
Ruben Claesen

Marseille heeft in het eigen Stade Vélodrome Lille OSC tamelijk makkelijk weten te verslaan, mede doordat de bezoekers al heel vroeg in de wedstrijd met tien voort moesten.

De wedstrijd was nauwelijks goed en wel van start gegaan, of Lille moest het al zien te rooien met een man minder: Emerson haalde als laatste man immers Pagis onderuit en kreeg rood, langer dan acht minuten heeft het debuut van de nieuwe Braziliaanse verdediger dus niet geduurd, al leek ons de tackle gewoon reglementair. En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg L’OM ook nog een strafschop, die Niang feilloos omzette. Even leek Lille alsnog een vuist te kunnen maken, toen ook zij een strafschop toegewezen kregen, die Michel Bastos binnentrapte. Maar Marseille ging opnieuw in de aanval en kwam tien minuten voor rust opnieuw op voorsprong. Renato Civelli, de centrale verdediger die bijna naar Anderlecht was verkast, trapte met de rechter de 2-1 tegen de touwen na een hoekschop van Ribéry. Bij de rust stond de thuisploeg op voorsprong, geholpen door een discutabel optreden van scheidsrechter Piccirillo.

In de tweede helft zouden er nog twee thuisdoelpunten volgen. Na twintig speelminuten speelde zich ongeveer hetzelfde scenario af als voor de rust: Ribéry gaf opnieuw een corner voor doel, de bal kwam bij Civelli, die opnieuw de weg naar de netten vond. Lille was uitgeteld, in de blessuretijd kon Niang, op aangeven van Nasri, zijn tweede van de avond tegen de touwen prikken. Marseille won zo met 4-1 en klimt naar de vijfde plaats, voor Lille lijkt het seizoen in mineur af te lopen, want met slechts vijf punten op zevenentwintig is het teruggezakt naar de achtste plaats.