Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Bordeaux wint de CL-topper
Ruben Claesen

Dankzij een overwinning tegen RC Lens heeft Bordeaux opnieuw de beste kaarten voor het overgebleven rechtstreekse ticket voor de Champions League. Het versloeg in het eigen Stade Jacques Chaban-Delmas haar concurrent met 1-0. Door die overwinning springt Bordeaux over Toulouse en Lens naar de tweede plaats, Lens zakt naar de derde stek, een plaats die nog altijd recht geeft op de derde kwalificatieronde van het Kampioenenbal.

Bordeaux nam zonder meer de beste start. Dat resulteerde na dertien minuten al in de openingstreffer, en het was uitgerekend Jussiê, de huurling die nog steeds eigendom is van Lens, die zijn ploeg op voorsprong bracht. Wendel bracht de bal vanaf links voor, de bal kwam voor de linker van de Braziliaanse aanvaller, die Itandje in de korte hoek verschalkte. Even voor het halfuur had Jussiê bijna twee streepjes achter zijn naam, maar ditmaal kon Itandje wel pakken. Bordeaux kreeg voor rust nog wel een fikse tik te verwerken,  want tien minuten voor de pauze kreeg Jemmali rood na een robuuste tackle op Aruna Dindane. Lens kreeg pas vlak voor rust haar beste mogelijkheid, toen aanvoerder Seydou Keita het van zo’n vijfentwintig meter probeerde. De bal ging nipt over, Ramé zou hem niet gepakt hebben. 1-0 bij de rust, Bordeaux leidde, maar speelde met een man minder.

In de tweede helft dreef Lens het tempo op, maar goed voetbal kwam door niet uit voort. Wel een aantal kansen: zo trapte Boukari op het uur maar net naast en een schot van Aruna werd afgeblokt. Lens kwam maar niet door de versterkte afweer van Les Girondins, die naar het einde toe de nodige ruimte kregen om naar hartelust te counteren, zij het met een man minder. Zo kwam Mavuba in de blessuretijd nog dicht bij 2-0, maar zijn schot ging naast. Scheidsrechter Chapron vond het na vier minuten extratijd welletjes geweest, Bordeaux won zo de levensbelangrijke confrontatie tegen een mak Lens.