Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Bordeaux verspeelt belangrijke punten
Ruben Claesen

In de strijd om de Champions League heeft Bordeaux wel een heel slechte zaak gedaan. Het verloor op eigen veld van rode lantaarn Nantes, dat voor het eerst in acht wedstrijden nog eens een overwinning boekt. Ondanks die driepunter speelt Nantes volgend seizoen wel in de Ligue 2: Nice won haar wedstrijd en dus kan Nantes nooit ofte nimmer nog boven de degradatielijn komen.

De eerste helft was ongetwijfeld voor de thuisploeg, maar Tony Heurtebis, de vervanger van de opgestapte Fabien Barthez, keepte een erg puike partij. Na een kwartier al kon hij zijn ploeg voor de achterstand behoeden, want hij pakte een strafschop van Alonso, die gegeven was na een fout van diezelfde Heurtebis op Chamakh. Ook Mavuba en Chamakh konden later niet scoren, bij de rust stond het nog 0-0.

Ook in de tweede periode was Bordeaux de beste ploeg. Ditmaal was Cavenaghi de man van de kansen, maar ook hij kon Heurtebis niet passeren. Tien minuten voor tijd kreeg het dan het deksel op de neus. Payet bediende Dennis Oliech, die een teleurstellende Luigi Pieroni tien minuten daarvoor vervangen had, de pocketspits zette de kans om in een doelpunt: 0-1, Bordeaux kreeg een koude douche. Een slotoffensief zou niet meer komen, daarvoor was de thuisploeg te verrast.