Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Stade Louis II
Lille speelt geen Europees volgend seizoen

Auxerre – Lille 2-1

Al het hele seizoen is Lille erg wisselvallig. Ook nu weer kon het haar stempel niet drukken in een uitwedstrijd. Thomas Kahlenberg bracht AJA na een kwartier op voorsprong, maar Keita kon op het halfuur nog milderen. Toen Ireneusz Jelen met zijn negende van het seizoen Lille opnieuw op achterstand bracht, had het geen nieuw antwoord klaar.

Monaco - Lyon 1-0

Olympique Lyon is al enkele weken zeker van haar zesde titel, en dus waren de resterende wedstrijden eigenlijk overbodig. AS Monaco kon zo haar grijs seizoen nog wat glans geven door thuis met het kleinste verschil te winnen, dankzij een doelpunt van Jérémie Menez.

Nancy – Sochaux 5-2

Spektakel in het Stade Marcel-Picot! Bekerwinnaar Sochaux werd in een zinderende wedstrijd opnieuw met de voetjes op de grond geplaatst door een Nancy dat blijkbaar nog iets goed te maken had met haar supporters na en flauwe terugronde. Marc-Antoine Fortuné en Puygrenier zorgden ervoor dat de thuisploeg na een halfuur met 2-0 leidde, maar voor de rust hield Birsa de kansen van de bezoekers nog gaaf. In de tweede helft liep Nancy via Gavanon en Fortuné uit, Dagano scoorde in de blessuretijd nog tegen. Meteen daarna zorgde Sauget voor de 5-2 eindstand.

Rennes – Lorient 4-1

Bij Stade Rennes mogen ze opeens dromen van de Champions League. Mario Melchiot opende de score al na twee minuten, Ewolo maakte in de eerste helft nog gelijk. Maar in de tweede helft toonde Rennes zich superieur en liep uit via Cheyrou, Utaka en Jeunechamp. Rennes staat nu vijfde, met één puntje minder dan Lens en Bordeaux.

Sedan – Valenciennes 1-1

Sedan kon haar laatste wedstrijd in de Ligue 1 niet winnend afsluiten. Na vijftig minuten kwam het op achterstand na en treffer van Hassli. Een kwartier later maakte Joseph-Désiré Job gelijk, meteen de eindstand.