Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille wint comfortabel
Ruben Claesen

Toulouse heeft Olympique Marseille geen strobreed in de weg gelegd om haar tweede plaats te verstevigen. In het eigen Stade Vélodrome won Marseille met 3-0. Marseille blijft dus tweede, Toulouse, dat bijzonder goed gestart is, blijft zesde.

Na dertien minuten kwamen de bezoekers dicht bij de openingstreffer. Elmander gooide een hoekschop in de box, in het geharrewar kon Batlles bijna scoren. Tien minuten later was Civelli dicht bij de 1-0, maar op een treffer was het wachten tot vlak voor rust. In de blessuretijd van de eerste helft bediende Nasri, na een knappe actie, Niang, die hard binnentrapte. En Marseille kreeg er zin in, want één minuutje later verdubbelde Bamogo de score. Op aangeven van Pagis kon hij Douchez met een knappe goal verschalken. Het stond 2-0 bij de rust.

Al vroeg in de tweede helft besliste Marseille de match. In combinatie met alweer Pagis kon Cana de 3-0 achter Douchez trappen. Veel meer zou er niet meer gebeuren in deze wedstrijd, op een kopbal van Dieuze op de dwarsligger na. 3-0 bleef het.