Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Marcel Picot
Nancy wint kraker in Frankrijk
Ruben Claesen

Het duel tussen de nummers twee en vier is uitgemond in een driepunter voor thuisploeg Nancy. Het versloeg Bordeaux in een bijzonder leuke wedstrijd met het kleinste verschil en houdt als tweede in de rangschikking Lyon dus nog steeds in het vizier: het heeft vier punten achterstand, maar wel nog een wedstrijd te goed.

Dat Nancy op wolkjes leeft, weet iedereen onderhand wel. De club maakte een prima seizoensstart door en moest uitgerekend vandaag, op de 40ste verjaardag van de club, aan de bak tegen Bordeaux. Voortgestuwd door een enthousiast thuispubliek koos het de weg naar doel, en dat leverde na twintig minuten het eerste echte gevaar op. Hadji tikte de bal over Ramé en wilde de bal in het lege doel koppen, maar Diawara was net op tijd terug. Tien minuten later konden de bezoekers de openingsgoal niet meer voorkomen. Hadji zette hard voor, Francis Cris Malonga Ntsayi kopte de bal tegen de touwen. En Bordeaux? Dat kwam voor rust nog aan een goeie kans: Jussiê bediende Alonso die zegezeker leek, maar Puygrenier zorgde met een ultieme tackle voor de redding. Bij de rust leidde Nancy met 1-0, en dat was best verdiend te noemen.

In de tweede helft wilde Nancy van geen terugtrekken weten. Hadji zette al vroeg doelman Ramé aan het werk, zijn optimistisch schot werd over doel getikt door de bezoekende goalie. Bordeaux moest iets ondernemen en ging wat hoger spelen. Gevolg: veel druk, maar mogelijkheden kreeg het niet bijzonder veel. Twintig minuten voor affluiten kon Bellion, na eerst een ferme krachtinspanning, trappen, maar zijn knal scheerde de paal. Naar het einde toe was het beste eraf bij de bezoekers, Nancy kon er geregeld goed uit komen. Zo trapte Fortuné van dichtbij in het zijnet en even later moest Ramé wel tussenkomen op een schot van de ex-Utrecht-spits. Het zou echter niks meer aan de stand veranderen, na vierennegentig minuten was de einduitslag 1-0 in het voordeel van ASNL.