Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Gerland
Lyon wint autoritair en pakt leiding
Ruben Claesen

Na een slechte seizoensstart staat Olympique Lyon er weer helemaal. Het won de uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag tegen Lens met 3-0. Voor de thuisploeg betekent dit opnieuw de leidersplaats, Lens daarentegen staat nog altijd in de kelder van de rangschikking.

Het Lyon van de zes voorbije seizoenen, waarin de troepen van Alain Perrin telkens kampioen werden, staat nu weer helemaal op de rails. Het werd nog eens een ouderwetse, niet-ophefmakende en droge thuiswinst voor de ploeg uit de Rhônestad, die de zege zeker niet gestolen had. Lens acteerde te zwak om het de thuisploeg moeilijk te maken, voorin stond Aruna Dindane er praktisch alleen voor. Les Sang et Or boden in de eerste helft wel goed weerwerk, maar moesten zich drie minuten voor rust toch gewonnen geven. Na diepsturen van Juninho gaf Baros de bal laag voor, Fabio Santos - randje buitenspel - tackelde de bal achter Runje tegen de touwen en mocht zo zijn allereerste treffer voor zijn club vieren. Zo kon Lyon toch nog met een voorsprong de rust ingaan, een wereld van verschil.

In de tweede helft werd de dominantie van Lyon nog meer geaccentueerd. Er kwamen heel wat kansen, maar Grosso en Keita weigerden allebei het zaakje verder af te maken. Maar uiteindelijk verzekerde l’OL zich in de slotfase nog definitief van de driepunter. Eerst was het Kim Kallström die met een fraai afstandschot voor de 2-0 zorgde, en vlak voor tijd zorgde competitietopschutter Benzema na een ware krachttoer voor de 3-0. Duidelijke cijfers en een goed resultaat voor de kampioen, bij Lens heeft Jean-Pierre Papin nog veel werk.