Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade du Vélodrome
Mirallas zet met Lille Gerets een neus
Mathias Dumarey

Lille OSC is bezig met een opmerkelijke remonte in de Franse Ligue 1. Gisteren gingen de Nordisten winnen op het veld van Olympique Marseille. Onze landgenoot Kevin Mirallas had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege.

Olympique Marseille, de nummer vier in de Franse Ligue 1, liet een uitgelezen kans om AS Nancy te passeren in het klassement liggen. Bij winst tegen Lille OSC was het team van Eric Gerets naar de derde plaats geklommen die recht geeft op de voorronde van de Champions League.

Het draaide helemaal anders uit. Lille ging winnen met 1-3 in het Stade Vélodrome. Het zag er nochtans in de beginfase allemaal goed uit voor de zuiderlingen. Mamadou Niang had zijn team na dertien minuten op een 1-0-voorsprong gezet. Vlak voor rust kwam het moment van Kevin Mirallas. In drie minuten tijd draaide hij de verhoudingen om door twee keer te scoren. Lille ging zo de rust in met een 1-2-voorsprong.

Marseille ging na de pauze op zoek naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Jean Makoun zette Lille helemaal op rozen. Lille klimt door deze overwinning naar de zesde plaats in het klassement en maakt zo na een aanvankelijk grijs seizoen toch nog kans op Europees voetbal.