Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Opnieuw competitieverlies voor Marseille
Ruben Claesen

Zestiende, één winstmatch en al vier keer verloren: dat is de magere balans van Olympique Marseille van het begin van de competitie. Dit keer moest het het onderspit delven bij AJ Auxerre, dat l’OM met 2-0 terug naar huis stuurde. Killer van dienst was de Roemeen Daniel Niculae, die met twee goals nog voor het halfuur het pleit besliste.

Marseille begon veel te slap aan de match en werd direct teruggedrongen. Kansen waren er voor Kahlenberg en Niculae, maar die eerste miste het doel van Mandanda maar net, Niculae vond zijn vuisten op zijn weg. Maar na twintig minuten was de openingstreffer toch een feit. Een hoekschop komt aan de tweede paal bij Kahlenberg, die goed het overzicht bewaarde en teruglegde tot bij Pedretti, die op zijn beurt Niculae knap aanspeelde en de Roemeen bleef kalm en zette de 1-0 op de bordjes. Vijf minuten later had Niculae zijn tweede er al in liggen. Op een voorzet van Lejeune zette Niculae zijn buitenkantje rechts tegen het leer, Mandanda was voor de tweede keer geklopt. De reactie van de bezoekers bleef niet uit: op een hoekschop kon Faty koppen, de lat stond een aansluitingstreffer in de weg. Bij de rust stond het 2-0, een logische voorsprong van de thuisploeg tegen een mak Marseille.

De tweede helft zou geen beterschap brengen voor de ploeg van Albert Emon. Het had veel schade opgelopen in de eerste helft en kon zich daar in de tweede periode niet van herstellen. Ook niet toen Auxerre met nog een kwartier op de klok met tien verder moest, na een tweede gele kaart voor Lejeune.