Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade Gerland
Lyon en Marseille delen de buit na onderhoudende topper
Timothy Collard

Zondagavond namen Olympique Lyon en Olympique Marseille het tegen elkaar op. Enkele jaren geleden nog een topaffiche in de Ligue 1, maar dezer dagen vertolken beide teams slechts een bijrol in Frankrijk. Desalniettemin zagen we een onderhoudende wedstrijd.

Voor de pauze dicteerde Olympique Lyon de wet. De thuisploeg ging goed van start en na een goed kwartier spelen opende Lacazette de score. Op slag van rust opnieuw feest voor L’OL: Gomis verdubbelde de voorsprong. Marseille knokte terug en in blessuretijd van de eerste helft lukte Gignac nog de 2-1.

Op die 2-1 borduurde L’OM verder. De bezoekers namen het spel in handen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker leek er niet meer in te zitten, maar tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Thauvin klopte Vercoutre en zo eindigde de partij in 2-2.