Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Saint-Etienne swingt en zet Belgen in Ligue 1 onder druk
Tom Stroobants

De strijd om Europees voetbal blijft enorm spannend in Frankrijk. Saint- Etienne boekte een stevige overwinning en doet daarmee een uitstekende zaak in het klassement. Zo blijft het Olympique Marseille en Monaco onder druk zetten, die elkaar vanavond nog in de ogen kijken.

Saint-Etienne kon zich in de strijd om een Europees ticket geen misstap veroorloven tegen de nummer 15 in de stand. Het nam de wedstrijd van minuut één in handen en werd daar ook voor beloond. Na 45 minuten stonden de bezoekers uit Nice al twee doelpunten in het krijt.

Op het uur besliste Erding de wedstrijd door de 3-0 tegen de touwen te prikken. Topschutter Gradel en Monnet-Pacquet zorgden in de slotfase nog voor de forfaitcijfers.

Topper tussen twee Rode Duivels

Saint-Etienne doet dankzij deze overwinning hoe dan ook een goede zaak in de rangschikking. Het springt voorlopig over het Marseille van Batschuayi naar plek vier, dat recht geeft op Europees voetbal. Marseille bekampt later op de avond Ferreira Carrasco en Monaco, de nummer drie dat twee punten meer heeft.