Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 37
PSG is nog maar eens de beste; derde opeenvolgende titel is een feit!
Timothy Collard

Paris Saint-Germain heeft zich zaterdagavond voor de derde opeenvolgende keer tot kampioen van Frankrijk gekroond. De troepen van Laurent Blanc hadden genoeg aan één punt, maar wonnen na een nerveuze pot voetbal gewoon op het veld van Montpellier.

PSG, zonder de geblesseerde Zlatan, maakte zijn intenties van meet af aan duidelijk. De hoofdstedelingen leken halverwege de eerste helft hun schaapjes dan ook al op het droge te hebben.

Matuidi opende de score door het leer keurig naast Montpellier-doelman Ligali te plaatsen, terwijl Lavezzi niet veel later een voorzet in een tijd voorbij de doelman deponeerde. Maar een walk-over werd het niet. Vlak voor rust maakte Mounier er 1-2 van.

Geen risico's meer na rust

Na de thee nam PSG geen onnodige risico’s meer, goed wetende dat Montpellier niet bij machte was om voor de gelijkmaker of nog meer te zorgen. De ruststand werd zo dus ook de eindstand en zo is PSG voor de derde opeenvolgende keer kampioen van Frankrijk.