Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade de La Beaujoire - Louise Fontenau
Lyon wint met veredelde B-ploeg

Olympique Lyon heeft de openingspartij van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Lyon, dat liefst acht spelers moest missen, klopte Nantes met 1-3. Bij Nantes stond Wilhelmsson 80 minuten op het veld.

Lyon kon nog niet rekenen op doelman Coupet, Abidal, Cris, Juninho, Malouda en Wiltord, terwijl Fred op de bank begon. Bij Nantes startte Wilhelmsson in de basis, net als die andere nieuweling Boukhari. Die laatste miste zijn debuut bij Nantes niet. Na amper drie minuten knalde hij de thuisploeg vanop zo'n 25 meter op voorsprong. Geen minuut later was de stand alweer in evenwicht. Een voorzet van Carew werd door Benzema aan de tweede paal binnen getikt. Nadien viel de partij wat stil. Toch kreeg Lyon nog twee kansen. Eerst kon Källström een voorzet van Ben Arfa niet afmaken. Vlak voor de pauze redde Stojkovic nog na een poging van Toulalan.

Na een kwartier in de tweede periode kreeg Carew een goeie mogelijkheid. Oog in oog met Stojkovic besloot hij naast. Enkele minuten later was de voorsprong toch een feit voor de bezoekers. Een knappe collectieve actie werd door Squillaci afgerond. Nantes probeerde wel terug te vechten, maar doelman Vercoutre werd niet vaak meer bedreigd. Drie minuten voor het einde zorgde de ingevallen Fred voor zekerheid door een voorzet van Källström binnen te duwen.