Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Louis II
Monaco blijft op de sukkel
Ruben Claesen

In het Stade Louis II stond vanavond de wedstrijd tussen Monaco en Toulouse op het programma. En weer werd het een afgang voor de thuisploeg, het verloor met 1-3.

De openingstreffer kwam er al na twaalf minuten. Bergougnoux rondde een knappe collectieve actie af en zette de bezoekers zo op rozen. Maar Monaco liet niet lang wachten op een antwoord. Yaya Touré bediende Marco Di Vaio, die de bal achter Douchez trapte. Tien minuten later kreeg Monaco een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, toen Koller Di Vaio alleen voor Douchez zette. De afwerking liet echter te wensen over. Bij de rust stond het 1-1, een logische tussenstand, al nam Toulouse misschien wel het meeste initiatief.

De tweede helft was voor Toulouse. Monaco herviel weer in haar oude gewoontes, en Toulouse kon in de diepe tweede helft uitlopen. Zeven minuten voor tijd versnelde Elmander op links, de Zweed kapte Givet uit en versloeg Roma: 1-2. Eén minuut voor het ingaan van de extratijd moest Monaco met z'n tienen verder. Cufré kreeg direct rood na een aanslag op de enkel van Bonnet. In de blessuretijd maakte Emana de eindcijfers compleet. De Kameroener kwam alleen voor Roma nadat een corner van de thuisploeg werd weggewerkt. Een koud kunstje voor Achille Emana. Zo blijft Monaco dus op de sukkel.