Loopt Lyon nu al voorgoed uit?

Ruben Claesen
| 0 reacties
Loopt Lyon nu al voorgoed uit?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend is er in Duitsland Werder Bremen – Bayern München, in Engeland Man United – Liverpool, in Nederland AZ – PSV en in Spanje natuurlijk Real Madrid – Barcelona. En dan vergeten we de Ligue 1 nog, waar de nummers één en twee mekaar bekampen: Marseille ontvangt in het eigen Stade Vélodrome kampioen Lyon. Als de thuisploeg wint, doet het weer mee; wint Lyon, dan dreigt de Franse eerste klasse al na tien speeldagen gespeeld te zijn.
 
Anthony Réveillère, de rechtsback die afgelopen dinsdag nog op de bank zat in Kiev, vindt het alvast niet vreemd dat Marseille vlak onder L’OL staat. ‘Ze hebben een goede ploeg. Waarschijnlijk omdat ze voor dit seizoen nog eens de kern van de ploeg konden bewaren. Echt grote druk voelen we niet echt; wij staan eerste, het zijn zij die écht moeten.’
 
In de schaduw van de titanenclash staan er nog negen andere duels op het programma. Eén daarvan is Nancy – Nantes. U zou het misschien niet vermoeden, maar Nancy staat nog steeds derde. Wil het daar blijven, zal het Nantes moeten verslaan, dat met zes punten de rode lantaarn draagt. Aan de Ligue 2 denken wil Nantes-verdediger Franck Signorino alleszins nog niet. ‘Nee, dat is nog véél te vroeg. Moesten we nu op tien speeldagen van het einde zitten, en dan nog. En vergeet niet, boven ons staan vier ploegen met zeven punten, eentje meer dan wij. Als we nu winnen, en de rest verliest, dan kraait er geen haan meer over de slechte seizoensstart.’
 
Eén van die vier ploegen is het teleurstellende Monaco. Zij moeten zaterdagavond op bezoek bij Toulouse, dat toch ook op een knappe vierde plaats staat. Eén van de problemen bij de Monegasken is de blessure- en schorsinglast. Dat zal inmiddels weer iets minder doorslag geven: Gael Givet is terug uit schorsing, Leandro Cufre en Sylvain Monsoreau zijn hersteld van hun blessure. Bij de thuisploeg zijn Congré, Dao en Santos geblesseerd.
 
Samen met Toulouse staat Bordeaux op plaats vier. Les Girondins moeten zaterdag naar Sochaux, de elfde in de stand. Bordeaux, dat in de Champions League in eigen huis nog verloor van Liverpool (0-1), wil die kater zo snel mogelijk wegspelen. Dat zal het zonder steunpilaren als Micoud (geblesseerd aan de adductoren) en Darcheville (rust gegund) moeten doen. Ook Smicer, Dalmat en Planus liggen in de lappenmand. Bij de thuisploeg komen Ziani en Tosic terug uit blessure, zij nemen de plaats in van Erding en Zerara.
 
Saint-Etienne, zesde in de stand, neemt het zaterdag op tegen Le Mans, dat negende staat. De thuisploeg mist alleen Lamine Diatta, die uitgesloten werd in de derby tegen Lyon en nu zijn schorsingsdag zal uitzitten. Bij de bezoekers is het nog koffiedik kijken of James Fanchone aan de match begint: hij heeft pijn aan de heup. Mogelijk neemt Ismaël Bangoura zijn plaats in.
 
Verder ontvangt Lille Lorient, Nice bezoekt Rennes, Sedan krijgt Lens over de vloer en Valenciennes neemt het op tegen Troyes. Op zondag is er nog Auxerre – PSG.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties