Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadio Olimpico
Lazio wint derby
Maarten Vandenabeele

Lazio heeft verrassend de Romeinse derby gewonnen. Ze versloegen de vijanden van AS Roma met 3-1 en komen daardoor wat veiliger in het klassement te staan.

De sfeer was onmiddellijk heel geladen: Lazio speelde agressief en vooral Totti werd stevig aangepakt. De Biancocelesti kwamen ook op voorsprong dankzij een weergaloos doelpunt van veteraan Paolo Di Canio. Met rechts vuurde hij een volley af na een voorzet van Liverani en doelman Pelizzoli kon er niets tegen beginnen: 1-0 in de 29e minuut.

Na de pauze kwam er een ander Roma uit de kleedkamers. De Giallorossi namen de bovenhand maar op een tegenaanval kwamen ze goed weg toen een verdachte interventie op Filippini niet met een penalty werd bestraft. Voor de Laziali het teken om projectielen richting Roma-spelers en scheidsrechter te gooien. 'Il Capitano' Totti moest samen met scheidsrechter Dondarini het veld verlaten nadat vuurwerk vlak bij hen was ontploft en de wedstrijd lag 4 minuten stil.

Na de onderbreking kwam Roma langszij: Cassano kopte in de 69e minuut een voorzet van Panucci binnen, 1-1. Lang konden de Wolven niet van de gelijkmaker genieten want 5 minuten later schoot Cesar met links de Biancocelesti opnieuw op voorsprong: 2-1. De veer was gebroken bij de Giallorossi en Rocchi kon er in de 85e minuut nog 3-1 van maken.