Speeldag: Speeldag 26
Milan smeert Inter eerste nederlaag aan
Maarten Vandenabeele

De Milanese stadsderby is gewonnen door AC Milan, dat zo met Juventus aan de leiding blijft in de Serie A. Inter mag nu wel definitief een kruis maken over de Scudetto.

Inter, de thuisploeg, startte met de meest aanvallende intenties. De Nerazzurri hielden Adriano op de bank maar met Vieri en Martins hadden ze nog een voortreffelijke voorhoede. Milan probeerde de boel te controleren en Crespo, hun enige echte spits, in stelling te brengen. Na 37 minuten moest Kaladze met een blessure naar de kant. Serginho kwam hem vervangen. De eerste helft eindigde met een knap schot van Veron, waarop Dida al zijn kunnen moest tonen.

In de tweede helft kregen we een sterker Milan te zien. In de 74e minuut viel dan eindelijk een doelpunt. Gattuso loste een krachtig schot en Kakà deed de bal afwijken, in het doel voorbij de kansloze Toldo: 0-1. Inter bracht Adriano erin om de nederlaag af te wenden, maar de verdediging van Milan stond pal.

Inter slikte zo zijn allereerste nederlaag van het seizoen. Dat dit uitgerekend tegen de eeuwige rivaal gebeurde, maakt de pijn alleen maar erger.