Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadio Olimpico
Milan te sterk voor Roma
Maarten Vandenabeele

AC Milan blijft samen met Juventus aan de kop van de Serie A. De op papier moeilijke uitwedstrijd tegen AS Roma werd door de Rossoneri gewonnen met 0-2. Voor de Giallorossi het vierde verlies op rij.

Kersvers trainer Conti startte dit keer met Antonio Cassano. Bij Milan stonden Crespo en Tomasson in de spits. In de eerste helft kon de thuisploeg gelijke tred houden met de kampioen. Kansen waren heel schaars: enkel Montella en Kakà waren gevaarlijk.

Na de pauze dreef de klasse van Milan dan toch boven en de onvermijdelijke Crespo kopte na een voorzet van Kaladze de Milanezen op voorsprong in de 63e minuut (foto). 7 minuten later hield Panucci de bal met de hand uit zijn doel, waarna hij met rood mocht vertrekken. Pirlo zette de strafschop om: 0-2. In de slotfase liet Totti zich weer eens gaan: ook hij mocht nog voor het einde met rood naar de kant.