Speeldag: Testmatchen
Stadion: Stadio Renato Dall'Ara
Parma blijft in A, Bologna naar Serie B
Maarten Vandenabeele

Ondanks de 0-1 nederlaag uit de heenwedstrijd is Parma er toch nog in geslaagd een postje bij de Italiaanse voetbalelite te verzekeren voor volgend seizoen. In Bologna wonnen de Gialloblu met 0-2, waardoor ze 7-voudig kampioen Bologna naar de Serie B stuurden.

Het grote verschil in vergelijking met de heenwedstrijd was de aanwezigheid van Alberto Gilardino (foto). De goalgetter was geschorst voor de heenwedstrijd maar gisteren maakte hij, zoals zo vaak dit seizoen, het verschil.

Al na een kwartier hadden de Parmezanen de scheve situatie uit de heenwedstrijd rechtgezet. Een hoekschop van Simplicio zorgde voor een scrimmage voor doel en het was uiteindelijk Cardone die binnenwerkte: 0-1. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Gilardino de bal voorgezet en hij passeerde doelman Pagliuca: 0-2. De man die beloofd had Parma in de Serie A te houden voor hij vertrok, kwam voorlopig zijn belofte na. De thuisploeg speelde ook heel wat kansen bijeen in die eerste helft maar Frey had een aantal mooie reddingen in huis.

Mazzone moest risico's nemen in de tweede helft en bracht Meghni en Locatelli in de ploeg. Dat leidde tot heel wat gevaarlijke situaties maar Frey was heerser in zijn doelgebied. Capuano scoorde wel maar gebruikte zijn hand en de alweer uitstekende Collina, aan zijn laatste wedstrijd bezig, toonde hem geel. Naarmate de tijd vorderde, speelden de Rossoblu steeds meer gehaast. Even lag het spel nog stil toen enkele heethoofden wat vuurwerk richting veld afstaken maar aan de stand veranderde niets meer.

Parma treedt, zonder Gilardino, ook volgend seizoen aan in de Serie A. Bologna moet voor minstens een jaar naar het vagevuur van de Serie B.