Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Inter raakt niet voorbij Sampdoria
Maarten Vandenabeele

Inter lijkt nu al uitgeteld voor de Scudetto. Na de nederlaag woensdag tegen Roma, moest vanavond gewonnen worden in Genua. Helaas voor de Nerazzurri en hun fans raakte Inter niet verder dan een gelijkspel tegen Sampdoria.

De thuisploeg startte het best en kwam dan ook niet onverwacht op voorsprong. Na zes minuten zwiepte Pisano de bal voor doel en Diana kopte de 1-0 voorbij Cesar

Inter herstelde langzaam van de vroege opdoffer, maar op het halfuur vond Cambiasso (foto) een opening in de verdediging: 1-1.

Lang konden de bezoekers niet van de gelijkmaker genieten. Samp ging meteen op zoek naar een nieuwe voorsprong en die kwam er slechts vier minuten later. Bij een voorzet van Zenoni kopte Diana opnieuw tegen de touwen: 2-1.

Inter toonde dat het over veerkracht beschikte want alweer kwamen de Nerazzuri terug: op een vrije trap van Mihajlovic reageerde Cordoba het snelst. Alweer een kopbaldoelpunt, het derde van de wedstrijd, en het stond 2-2.

Na de pauze waren er nog kansjes voor beide ploegen, maar tot scoren kwam niemand. [AN]