Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
AC Milan won op de valreep van Lecce
Dirk Pieters

Filippo Inzaghi zorgde voor de belangrijke 3 punten in de wedstrijd van AC Milan tegen Lecce.  Als invaller zorgde hij ervoor dat de Rossoneri in het titeldebat blijven.

AC Milan was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Het speelde goed en kwam al na drie minuten op voorsprong na een mooie vrije trap van Andrea Pirlo. De score had nog kunnen oplopen, maar toch stond er maar een magere 1-0 ruststand op het bord.

De bezoekers lieten zich in de tweede helft niet doen en Lecce kwam in de 67ste minuut op gelijke hoogte na een doelpunt van Alex Konan.  AC Milan kreeg kansen genoeg om de score te verdubbelen, maar pogingen van zowel Alberto Gilardino, Andrei Shevchenko als Rui Costa werden vakkundig de nek omgewrongen.

San Siro begon te morren, maar dan kwam de reddende engel Filippo Inzaghi.  In de vierde minuut van de blessuretijd kon de ingevallen Superpippo alsnog de drie punten thuishouden na een mooi één-tweetje met Pirlo.

Eerder op de dag speelden Livorno en Chievo 0-0 gelijk. Lucarelli & co raakten tweemaal het doelhout maar verder kwamen ze niet.

auteurs: Pieters D. en Vandenabeele M.