Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter geeft niet op
Maarten Vandenabeele

Inter lijkt nog lang niet van plan om Juventus de vrije baan naar de scudetto te geven. Tegen Palermo wonnen de Nerazzurri met indrukwekkende 3-0 cijfers, al deed die uitslag de goede wedstrijd van de bezoekers onrecht aan.

Beide teams hadden te kampen met heel wat belangrijke afwezigen. Zo waren Corini, Makinwa en Stankovic er om uiteenlopende redenen niet bij.

Inter wou de kloof met Juve vlug kleiner maken en kon zich geen misstap permitteren tegen de ploeg waartegen het in de heenronde met 3-2 verloor. Onmiddellijk werd het doel van Lupatelli gezocht. Maar ook de bezoekers, gesterkt door de 4-2 overwinning tegen Parma van woensdag, wilden zich niet ingraven en speelden aardig mee.

Toch kwam de thuisploeg op voorsprong: Cambiasso klom het hoogst in de 33e minuut en kopte de 1-0 binnen. Het was het signaal voor de Sicilianen om nog een versnelling hoger te gaan spelen en ze drukten Inter terug op eigen helft. In de afwerking kenden Grosso, Barone, Mutarelli en Caracciolo geen geluk.

In de slotfase liep Inter dan nog verder uit: eerst devieerde Terlizzi een hoekschop ongelukkig in eigen doel en even later ging een vrije trap van Figo rectstreeks binnen: 3-0.

Eerder op de avond speelden Lazio en Cagliari 1-1 gelijk. Di Canio bracht de Romeinen na 36 minuten aan de leiding maar enkele minuten later kreeg Siviglia rood. Toen Abeijon na een foutieve ingreep zijn excuses wou aanbieden, reageerde de Lazio-speler agressief en hij mocht inpakken.

In de 2e helft bracht Gobbi de bezoekers langszij. Hij plaatste het orgelpunt op een mooie aanval. Lazio eindigde de wedstrijd nog met 9 man, want ook Liverani kreeg nog rood voor een elleboogstoot. Toch hielden de Biancocelesti nog stand.