Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stadio Armando Picchi
Juventus pakt volle buit
Maarten Vandenabeele

Juventus is weer een stap dichter bij de Scudetto gekomen. De moeilijke verplaatsing naar Livorno werd tot een goed einde gebracht. In de vooravond was een eerste Italiaans doelpunt van Walter Baseggio niet voldoende om Treviso ook maar 1 punt te schenken.

De Bianconeri kenden een schitterende start in Toscane: al na 3 minuten belandde de bal via het hoofd van Nedved en het lichaam van Giannichedda bij Trezeguet en de Franse sluipschutter schoot de 0-1 voorbij Amelia. De thuisploeg vocht terug na die vroege opdoffer en Buffon moest attent reageren op een poging van Lucarelli. Ook Pfertzel was gevaarlijk maar zijn schoot draaide naast de goal. Een misverstand tussen Buffon en Cannavaro liep net goed af.
Na de pauze scoorden de Amaranti dan toch: Lucarelli won de bal op het middenveld en stuurde Pfertzel in het straatje. Met links besloot hij koel voorbij Buffon: 1-1. De vreugde van de thuisaanhang was van heel korte duur want 30 seconden later was Trezeguet er alweer als de kippen bij om een aanval succesvol af te ronden: op pass van Nedved toonde hij zich sterker dan zijn bewaker Vargas en Juve stond weer op voorsprong, 1-2. De veerkracht van de thuisploeg was bewonderenswaardig: enkele hete standjes voor het doel van Buffon volgden elkaar in hoog tempo op. Toch haalde de kampioen zijn slag thuis: in de slotseconden bracht Del Piero zekerheid over de zege. 'Alex' controleerde met rechts en schoof met links laag binnen: 1-3.

Treviso stevent recht op de Serie B af na thuisverlies tegen Cagliari. Een droevig record werd ook het deel van Baseggio en co.: nooit eerder slaagde een ploeg erin om in 1 seizoen 12 thuisnederlagen op te lopen. Esposito gaf de Sardiniërs al na 11 minuten de leiding, maar Baseggio herstelde na 24 minuten het evenwicht: aan de rand van de 16 haalde hij met links snoeihard en precies de trekker over, 1-1. Een twijfelachtige penalty, omgezet door Suazo, bezegelde in de 76e minuut het lot van de thuisploeg: 1-2.