Stadion: Stadio Delle Alpi
Titelstrijd razend spannend
Maarten Vandenabeele

Nog slechts 3 punten scheiden leider Juve en achtervolger Milan van elkaar. Met nog 3 speeldagen te gaan zit een bloedstollend slot van de competitie eraan te komen. Juventus lijkt op de dool: de ploeg van Fabio Capello speelde voor de 5e keer op rij gelijk.

De Bianconeri recupereerden de geblesseerden Trezeguet, Vieira en Nedved maar verloren in de opwarming Buffon. Bij Lazio kwam Mudingayi aan de aftrap voor de uitgevallen Liverani. Onze landgenoot moest al na 9 minuten naar de kant, na een forse ingreep van Cannavaro. Na 12 minuten kreeg Juve een 1e grote kans, maar het schot van Trezeguet, op een diepe bal van Emerson, ging nipt over. Net voor het halfuur counterden de bezoekers uitstekend: vanop rechts zette Pandev voor en Rocchi was eerder op de bal dan Thuram. Hij trapte de 0-1 binnen. 8 minuten daarna scoorde Dabo de 0-2, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. dat was echter niet naar de zin van Dabo, die zodanig zijn beklag deed dat hij met rood naar de kleedkamers mocht. Na de pauze begon de belegering van het doel van Peruzzi maar zoals steeds de jongste weken ging het veel te traag. 4 minuten voor tijd lukte het dan toch nog voor de Oude Dame: Nedved kopte door tot bij Trezeguet en de Fransman schoot de gelijkmaker binnen, 1-1 (foto). In een finale stormloop kwamen Nedved en Ibrahimovic nog dicht bij de 2-1 maar Lazio hield stand.

AC Milan profiteerde optimaal: de Rossoneri kwamen wel na 6 minuten op achterstand via een doelpunt van Sculli, maar nog voor de pauze werd de scheve situatie rechtgetrokken. Jankulovski en Gattuso (foto) zetten de 1-2 ruststand op het bord. Nocerini kreeg op slag van rust nog rood zodat de thuisploeg voor een loodzware 2e helft stond. Toch zorgden de Sicilianen voor druk voor Dida maar scoren lukte niet. Toen ook Sculli rood kreeg op 3 minuten van het einde was de kous af: kort daarop scoorde Gilardino de 1-3. Ook Aronica en Seedorf mochten nog met rood naar de kleedkamer. Naast de 4 rode werden ook 7 gele kaarten getrokken. Voor Messina komt de degradatie nu dichtbij. Keerzijde voor Milan is het geblesseerd uitvallen van Kakà, Nesta en Ambrosini

Inter verwende zijn fel geplaagde supporters met een knappe maar nutteloze 4-0 zege tegen Reggina. Cruz, op penalty, Martins, Cesar en nogmaals Cruz scoorden de doelpunten.

Fiorentina deed een uitstekende zaak: de Viola wonnen met 2-1 van Empoli en concurrent Roma geraakte niet voorbij Sampdoria waardoor de Florentijnen 3 punten uitlopen in de stand.  In de Toscaanse derby stonden Pasqual en Jimenez aan het kanon voor de thuisploeg, waarna Riganó nog kon milderen. AS Roma kon na 27 partijen op rij met minstens 1 doelpunt, dit keer niet scoren. Ook Sampdoria deed dat niet, zodat de wedstrijd logischerwijze op 0-0 eindigde. Mexes kreeg op 3 minuten van het einde geel, waarna hij applaudiseerde en er nog een rode kaart bovenop kreeg.

Lecce speelde 1-1 gelijk tegen Treviso en is na de tegenstander van vandaag als 2e ploeg zeker van degradatie. De wedstrijd begon nochtans goed voor de thuisploeg want al na 5 minuten stond het 1-0 via Vucinic. Na 33 minuten kreeg Ledesma rood en tot overmaat van ramp kwamen de bezoekers nog op gelijke hoogte: Reginaldo tekende de 1-1 eindstand aan en veroordeelde daarmee de thuisploeg. Baseggio speelde 90 minuten en kreeg geel na 65 minuten.

Livorno kon, na 7 nederlagen, eindelijk nog eens winnen en had dat nog maar eens te danken aan boegbeeld Lucarelli. Met 3 doelpunten, waarvan de eerste op strafschop, nam hij de volledige doelpuntenproductie van de thuisploeg voor zijn rekening. De tegentreffer van Tedesco in de blessuretijd was een schamele troost voor de bezoekers uit Palermo: 3-1.

Parma - Siena en Udinese - Chievo eindigden op 1-1. In Parma deed een treffer van Morfeo de openingsgoal van Guzman teniet. In Udine kwam Chievo heel goed weg met de gelijkmaker van Pellissier in de 89e minuut vanop de stip. Di Natale had de thuisploeg ruim verdiend op voorsprong gebracht in de 77e minuut.

Ascoli en Cagliari hielden het op 2-2. Vooral voor de bezoekers een prestatie van jewelste want na 23 minuten stonden de Sardiniërs al 1-0 in het krijt ( Ferrante scoorde) en kregen ze al 2 rode kaarten, voor Canini en Bega (foto). Suazo, met zijn 19e en 20e van het seizoen, leek voor een sensationele overwinning te zorgen, maar via Domizzi kwam de thuisploeg nog langszij. Cristiano van de thuisploeg kreeg ook nog rood na een fout op zijn kwelduivel Suazo.