Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Nog geen beslissing over titel
Maarten Vandenabeele

Op 2 speeldagen van het einde is de Serie A nog razend spannend: Juventus en AC Milan blijven volop in de race voor de Scudetto en de strijd om de vierde plek is ook nog niet gestreden. Onderaan is het doek wel gevallen voor Messina, dat na 2 seizoenen Serie A een stap terug moet zetten.

Na 5 opeenvolgende gelijke spelen kon Juventus nog eens winnen. In Siena sloegen de Bianconeri genadeloos toe in de beginfase: na 8 minuten stond de 0-3 eindstand al op het bord. Een keizerlijke kopstoot van Vieira, het 22e doelpunt van Trezeguet en een benutte tegenaanval van Mutu waren ruim voldoende om de 3 punten mee te pikken. Siena kon daar enkel een vrije trap van Locatelli, op de paal, tegenover stellen.

AC Milan hield de druk hoog op de lijstaanvoerder met een gemakkelijke 2-0 tegen Livorno. Inzaghi zette het veldoverwicht om in doelpunten: een voor en een na de rust.

Ondanks het verlies in Palermo blijft Fiorentina in pole staan voor de vierde plaats. Kort na de pauze scoorde Di Michele de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

Concurrent AS Roma komt 1 punt dichter en telt nog 2 eenheden achterstand. De Giallorossi speelden 4-4 gelijk in Verona tegen Chievo. De Rossi opende de score al na 4 minuten maar 4 minuten later stond het al 1-1 via Amauri. De Romeinen duwden vervolgens het gaspedaal in en leidden al met 1-3 na 25 minuten, via nogmaals De Rossi en Taddei. Mancini miste tussendoor zelfs nog een penalty. De thuisploeg raapte al de moed bijeen en begon aan een onwaarschijnlijke inhaalbeweging: Amauri, ook met zijn 2e, Luciano en Pellissier (op strafschop) keerden de situatie helemaal om, 4-3! De bezoekers sleepten nog een punt uit de brand dankzij Dacourt: 4-4.

Inter verloor bij Empoli met 1-0 op een wel heel sullige manier. Marco Materazzi was de schlemiel van de dag, want in de toegevoegde tijd gaf hij vanaf het middenveld een terugspeelbal op doelman Cesar, die tot Materazzi's stomme verbazing niet in zijn doel stond. De bal belandde in het lege doel: 1-0.

Messina mag naar de Serie B na een 3-0 nederlaag in Reggina. Cozza, Amoruso en Bianchi scoorden na de pauze. Parisi (Mes) en Mazzarri (Reg) kregen rood in de loop van de 2e helft zodat beide ploegen met 10 de wedstrijd beëindigden.

Cagliari vierde daardoor feest want dankzij de nederlaag van Messina en de overwinning van de Sardiniërs tegen Parma speelt cagliari nog minstens een seizoen langer op het hoogste niveau. Capone, Suazo (op strafschop) en Esposito leidden de thuisploeg naar een veilige 3-0 voorsprong, waarna Corradi de eer kon redden: 3-1.

Lazio wordt steviger zesde na een kleine overwinning op Lecce. Rocchi besliste de wedstrijd in de 57e minuut. Babu' kreeg bij de bezoekers nog rood na een opstootje.

Sampdoria en Udinese speelden 1-1 gelijk. Di Natale (Udi) en Flachi (Sam) verdeelden de buit.

Het Treviso van Baseggio haalde een punt tegen Ascoli. Foggia bezorgde de bezoekers een verdiend gelijkspel met het eerste en laatste doelpunt van de partij. Tussendoor scoorden Reginaldo en Borriello voor de thuisploeg.