Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Stadio Delle Alpi
Beslissingen vallen op slotdag

De beslissing in de Serie A valt pas op de slotspeeldag. Juventus en Milan wonnen beide zodat de Bianconeri nog steeds een punt moeten pakken op de slotspeeldag om zeker kampioen te zijn. Ook Fiorentina en Roma wonnen hun wedstrijd: de Viola behouden 2 punten voorsprong op hun enige concurrent voor de 4e plaats.

Juventus won verdiend van Palermo maar kreeg het nog heel warm in de slotfase, toen de bezoekers het doel van Buffon belegerden. Na een goede eerste helft leidde de lijstaanvoerder met 1-0: Nedved beëindigde een scrimmage met een strak schot in de 31e minuut. Na de pauze verdubbelde Ibrahimovic de voorsprong: voor de Zweed was het pas het 1e doelpunt in de terugronde. Palermo leek helemaal door de knieën te gaan maar Godeas bracht de spanning terug met een magistraal schot: 2-1. De ingevallen Makinwa kwam nog tweemaal heel dicht bij de 2-2 maar de Oude Dame hield stand.

Milan bracht de moeilijke uitstap naar Parma tot een goed einde en mag nog hopen op de titel. Halverwege de eerste helft werd Inzaghi in de 16 van de sokken gelopen en Kakà zette de strafschop zonder probleem om. In de slotminuten van de 1e helft bracht Cafu de stand op 0-2. Corradi bracht het geloof bij de Gialloblu terug net na rust maar 2 minuten later deed een vrije trap van Seedorf de thuisaanhang weer verstommen: 1-3. In de blessuretijd wist Corradi nog een 2e maal te scoren maar de zege van de Rossoneri kwam niet meer in gevaar.

Inter hield het, in een gezapige oefenpot met het oog op de bekerfinale, op 1-1 tegen Siena. Cruz bracht de thuisploeg op het uur 1-0 voor maar nadat de gemoederen in de slotfase verhit geraakt waren, met een rode kaart voor een slaande Burdisso tot gevolg, scoorde Gastaldello in de 93e minuut de onverhoopte gelijkmaker.

Fiorentina had weinig moeite met Reggina: liefst 5-2 werd het voor de Viola. Luca Toni scoorde tweemaal en bracht zijn seizoenstotaal op 30. Fiore, Jorgensen en Bojinov zorgden voor de andere goals. In de slotfase konden de bezoekers de pil wat vergulden via 2 doelpunten, waarvan de 2e op penalty, van Amoruso.

Roma had weinig overschot tegen Treviso maar won dankzij een doelpunt van Tommasi na 36 minuten. Tegen het einde van de wedstrijd troffen de bezoekers via Borriello de paal maar de Giallorossi hielden de 3 punten thuis waardoor de 4e plaats nog niet verloren is. Baseggio werd na een uur vervangen.

Lazio is definitief zesde en mag naar de Uefa-cup na een 1-4 overwinning in Ascoli. Na 20 minuten leidden de Biancocelesti al met 0-3 via Stendardo, Oddo (penalty) en Pandev. Ferrante miste daarna een strafschop maar maakte dat enkele minuten later goed met de heel knappe 1-3. In de 2e helft legde Rocchi de eindstand vast: 1-4.

Udinese klopte Cagliari met 2-0 dankzij doelpunten van Iaquinta en Barreto. Het opmerkelijkste feit in de wedstrijd gebeurde in de 79e minuut: bij de thuisploeg kwam toen Khaddaffi, zoon van het Libische staatshoofd en aandeelhouder bij Juventus, in de ploeg. De Libiër vuurde eenmaal gevaarlijk af maar Chimenti hield de bal uit doel.

2 doelpunten van Pozzi bezorgden Empoli de zege in Messina. De tegentreffer van Nocerino, in de 89e minuut, was een schrale troost voor de degradant.

In Livorno - Sampdoria en Lecce - Chievo bleef het 0-0. Bij Chievo kreeg Scurto al in de 1e helft een rood karton maar de Venetianen kwalificeerden zich wel voor Europees voetbal.