Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stadio Delle Alpi
Juve onverstoorbaar
Maarten Vandenabeele

Ook Inter kon vanavond de zegetocht van Juventus niet stoppen. De Bianconeri waren oppermachtig en behaalden hun zesde overwinning op rij in de Serie A.

Juventus trad op zijn sterkst aan, evenwel zonder de al en nog lang geblesseerde Buffon. Bij Inter ontbrak Veron door een griepaanval. Hij werd vervangen door Pizarro.

In Delle Alpi was de thuisploeg in de eerste helft heer en meester. Juve deed wat het wilde en Ibrahimovic was een gesel voor de Inter-verdediging. Tot frustratie van Materazzi, die de Zweed op het einde van de 1e helft een doodschop verkocht waarvoor hij slechts geel zag. 'Ibra' moest wel het terrein verlaten. Hij werd vervangen door Del Piero.

Ondertussen leidden de Bianconeri al met 2-0. Eerst kon Julio Cesar een snoeiharde vrije trap van Ibrahimovic slechts afweren richting David Trezeguet. De Franse goalgetter bedankte en kopte de 1-0 binnen na 22 minuten. 12 minuten later krulde Pavel Nedved een vrije trap over de muur in de hoek. De Inter-goalie was te laat en het stond 2-0: een terechte beloning voor de thuisploeg.

Na de rust moest Capello al vroeg Thuram en Trezeguet vervangen wegens blessures. Kovac en Zalayeta kwamen hen vervangen. Inter moest iets proberen en kwam stilaan opzetten. Kansen leverde dat nauwelijks op. De Juve-afweer gaf werkelijk geen krimp. Na 2 opeenvolgende nederlagen in Turijn won Juve eindelijk nog eens de Derby d'Italia.

In de stand heeft Juve al een kloof van 5 punten geslagen met de nummers 2: AC Milan en Fiorentina. Inter is 4de, samen met Sampdoria, op 6 punten van Juventus.