Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stadio del Conero
Juventus breekt record
Maarten Vandenabeele

9 speeldagen zijn we ver en 9 overwinningen telt Juventus. Nooit deed een ploeg in de geschiedenis van de Serie A beter. Ook Sampdoria kon niets inbrengen tegen de heerschappij van de Oude Dame. Inter ging thuis onderuit tegen AS Roma en haakt voorlopig af in de titelstrijd.

Een goed georganiseerd Sampdoria ving thuisploeg Juve aanvankelijk goed op, maar toen de Bianconeri wat doorduwden, kwamen er mogelijkheden. Op een hoekschop werd de bal door Emerson doorgekopt en Trezeguet was er als de kippen bij om de bal binnen te werken: 1-0 op vijf minuten van de rust. Vijf minuten na de rust zagen de toeschouwers een prachtige combinatie Emerson-Del Piero-Trezeguet-Mutu en de Roemeen schoof de bal onder doelman Antonioli in doel: 2-0. Onmiddellijk daarna kopte Kutuzov aan de overkant op de lat. Meteen was dit ook de grootste kans op de aansluitingstreffer, want daarna konden de Blucerchiati nog weinig klaarmaken tegen een secure Turijnse verdediging.

AC Milan houdt de kloof voor de rechtstreekse confrontatie met Juve op vijf punten na 1-3 winst bij ploeg-in-vorm Empoli. De thuisploeg klom na een halfuur op voorsprong via Vannucchi, maar op slag van rust scoorde Gilardino de 1-1. Na de break kopte Gilardino met zijn tweede de Rossoneri op voorsprong en nog eens vijf minuten daarna was ook Vieri aan het feest: zijn kopbal zorgde voor de 1-3 eindstand.

Inter ging thuis verrassend onderuit tegen AS Roma. De Giallorossi klommen tegen de gang van het spel in op voorsprong via Montella. Nog voor de rust verdubbelde Totti de voorsprong: hij lobde iedereen, inclusief doelman Cesar. Onmiddellijk na de pauze leek de wedstrijd gespeeld: Roma kreeg een penalty na een vermeende fout op Montella en Totti maakte af, 0-3! Toch haalde Inter ei zo na nog een punt, maar de 2 treffers van Adriano volstonden net niet voor een puntendeling: 2-3. In de blessuretijd kregen Veron en Totti nog allebei rood na kopstoten.

Fiorentina is alleen derde na 0-2 winst bij Siena. Eens te meer was Luca Toni de grote man: hij scoorde in elke helft éénmaal.

Palermo was veel te sterk voor Lecce. Na het 3-0 oplawaai is de Zuid-Italiaanse ploeg allerlaatste. Bonanni, Mutarelli en Ferri scoorden de doelpunten. Corini, boegbeeld van de thuisploeg, haalde het einde niet: na een smerige fout op Vucinic mocht hij in de 86e minuut vervroegd gaan douchen.

Lazio - Chievo werd 2-2. D'anna en Pellissier veegden de vroege achterstand, door een doelpunt van Rocchi, weg, maar in de slotseconden benutte Oddo nog een strafschop waardoor de thuisploeg een punt uit de brand sleepte. In het tumult achteraf kreeg Rossi van Lazio nog rood.

Ascoli hield een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Udinese. Fini zorgde voor de 1-0 in de 18e minuut, maar in de slotfase maakte Vidigal gelijk: 1-1.

Livorno raakte niet voorbij Cagliari. De Rossoblu namen de leiding via Suazo in de 51e minuut en Melara kopte in de 75e minuut de gelijkmaker binnen: 1-1.

Parma - Messina eindigde ook op 1-1. Simplicio, in de eerste helft, en Muslimovic, na de pauze, scoorden de 1-0 en 1-1.

Treviso haalde een belangrijke driepunter in Reggina. Beghetto en Parravicini brachten de bezoekers op 0-2 en de tegentreffer van Missiroli kwam te laat: 1-2. [AN]