acmAC Milan
samSampdoria
Datum: 21/08/2005 20:45
Competitie: Serie A
Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan haalt het van Sampdoria
Milan haalt het van Sampdoria
Foto: © SC

AC Milan heeft de Trofeo Seat Pagine Gialle binnengehaald. Het duurde wel tot tien minuten voor tijd eer Kaka tegen Sampdoria de derde Milanese en tevens winning-goal kon scoren.

Milan-coach Carlo Ancelotti koos gedurende praktisch de gehele voorbereiding voor een driemansverdediging, maar stelde deze maal spelers op in functie van een 4-3-2-1-systeem. Andreï Shevchenko werd uitgespeeld als diepe spits met in steun Rui Costa en Serginho.

De eerste grote kans in de partij was er één voor Fransesco Flachi van Sampdoria. Zowel zijn schot als zijn rebound werden echter door Dida onschadelijk gemaakt. Even daarna kwam Milan 1-0 voor. Clarence Seedorf stuurde Serginho het laantje in wiens voorzet Shevchenko bereikte. Sampdoria-goalie Francesco Antonioli kon de poging van de spits nog onschadelijk maken, maar kon niet voorkomen dat Massimo Ambrosini wist te scoren vanuit de rebound.

Voor de tweede helft schakelde Ancelotti toch over naar een driemansverdediging en bracht met Christian Vieri een extra spits op het veld. Dat loonde al na zes minuten toen Vieri de bal onder de uitkomende Antonioli kon schieten. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, want nog voor het uur wist Angelo Palombo met een afgeweken schot de aansluitingstreffer te maken. In de 78ste minuut kwam zelfs de gelijkmaker van de linkervoet van Marco Boriello, de spits die door Milan aan Sampdoria wordt uitgeleend. De vreugde van Sampdoria was echter van korte duur, want even later maakte Kaka er met een onstopbaar schot de 3-2 van.

MILAN: Dida; Simic, Stam (Cafu 46’), Costacurta, Kaladze; Ambrosini (Gattuso 61’), Vogel (Pirlo 61’), Seedorf (Vieri 46’); Rui Costa, Serginho (Jankulovski 61’); Shevchenko (Kakà 69’)

SAMPDORIA: Antonioli (Castellazzi 46’); Zenoni, Castellini, Sala, Pisano (Zauli 46’); Diana, Palombo (Dalla Bona 66’), Edusei (Volpi 61’), Tonetto; Flachi (Borriello 69’), Bonazzoli (Kutuzov 57’)

Serie A

 Voorbereiding