Stadion: Stadio Sant'Elia
Cagliari klopt de buren
Maarten Vandenabeele

Al is Palermo aan een uitstekend seizoen bezig, tegen de geschiedenis zijn ze niet opgewassen: de Rosaneri wonnen nog nooit in Cagliari en ook dit keer lukte dat niet. Meer zelfs, Palermo leed de derde seizoensnederlaag.

Bij de thuisploeg was topschutter Suazo toch fit geraakt. Geen Di Michele bij de bezoekers: in zijn plaats speelde Brienza.

De leider trok de wedstrijd naar zich toe en haalde al vlug de angel uit de gevreesde tegenaanval van de Sardiniƫrs. Suazo probeerde een paar keer, maar raakte niet echt uit de omknelling van de bezoekende defensie. Ook Palermo raakte niet aan uitgespeelde kansen, ondanks hard labeur van Amauri (foto, links). Op slag van rust ging Suazo dan toch eens aan de haal en Simplicio zag geen andere mogelijkheid dan de Hondurees neer te halen: rood voor de Braziliaan en Palermo moest de tweede helft met zijn tienen starten.

In de tweede helft hield de leider, ondanks de numerieke minderheid, alles onder controle tot in de allerlaatse minuut: toen bereikte een voorzet van Ferri invaller Pepe, die met rechts binnenschoot: 1-0.

In de extra tijd gebeurde niets, zodat Inter morgen drie punten kan uitlopen in de stand. Voor Cagliari was het de 10 opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. De Rossoblu staan nu tiende.