Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadio Olimpico
Ook Lazio en rode kaart stoppen Inter niet
Maarten Vandenabeele

Ook bij de gevreesde verplaatsing naar Lazio gaf Inter geen krimp. Zelfs een hele helft met 10, na rood voor Ibrahimovic, bracht de zege niet in gevaar. Roma en Palermo wonnen ook, zodat de puntenkloof tussen nummers 1, 2 en 3 gelijk blijft. AC Milan kon eindelijk nog eens winnen.

Thuisploeg Lazio nam de betere start. Makinwa kon na 8 minuten op doel schieten na een foutje van Materazzi, maar Julio Cesar pakte. De Nigeriaan ging na 23 minuten alleen op de Inter-doelman af, maar werd net op tijd uit evenwicht gebracht. Niet genoeg voor een strafschop, vond scheidsrechter Rocchi. Voorbij het halfuur kwamen de bezoekers meer opzetten, met vooral een bedrijvige Ibrahimovic (foto, rechts) en Cambiasso (foto, links). Na 39 minuten viel het eerste doelpunt: Crespo bediende zijn landgenoot Cambiasso, die niet twijfelde en binnenschoot, 0-1. Net voor de pauze kreeg Ibrahimovic een ontzettend domme tweede gele kaart: de Zweed tikte de bal weg nadat hij werd afgevlagd voor buitenspel.
De Biancocelesti begonnen dus vol goede moed aan de tweede helft, maar kansen creëren was moeilijk. Het leidde tot frustratie en Mudingayi mocht blij zijn dat zijn elleboog op Cambiasso niet werd bestraft. Op 10 minuten van het einde schoot Oddo knap in de vlucht, maar Julio Cesar redde. Het verdict viel in de 85e minuut: Figo schilderde een vrije trap op het hoofd van Materazzi en het stond 0-2.

AS Roma won verdiend van Torino, dat lang met zijn tienen moest spelen. Na 25 minuten hield Franceschini een bal uit doel met de hand en hij mocht inpakken. De strafschop van Totti werd uit doel geranseld door Abbiati. De Granata hielden stand tot in de 37e minuut: een schot van Mancini (foto) werd onvrijwillig door Totti in doel gedevieerd, 0-1. Diep in de tweede helft breidde Mancini de voorsprong uit: 0-2. Een moedig Torino kreeg nog een eerredder in de slotminuut, dankzij Rosina: 1-2.

Palermo kende weinig problemen met hekkensluiter Ascoli: net voor en net na de rust scoorden Bresciano en Corini en in de slotfase dikten Tedesco en Capuano aan tot 4-0.

AC Milan kon eindelijk nog eens winnen en klimt naar een dertiende plaats. Catania werd met 3-0 terug naar Sicilië gestuurd. Kakà opende al na 4 minuten de score en kreeg nog mogelijkheden om voor de rust de wedstrijd te beslissen. De Rossoneri haalden wel opgelucht adem toen een poging van Mascara slechts de paal raakte. In de tweede helft controleerde de thuisploeg en liep in de staart van de wedstrijd verder uit via Gilardino, zijn vierde doelpunt in 3 wedstrijden, en nogmaals Kakà.

Sampdoria is plots vierde, samen met Catania en Udinese, na een knappe 4-1 zege tegen Livorno. De bezoekers kwamen via Vigiani vroeg op voorsprong, maar nog voor de rust zetten de Blucerchiati de scheve situatie recht via Franceschini en Flachi (foto), op strafschop. Na de pauze werd de wedstrijd al gauw definitief beslist door 2 doelpunten van Quagliarella.

Udinese ging op de valreep winnen in Bergamo. Tissone bracht Atalanta net na de kampwissel 1-0 voor, maar via De Martino reageerden de bezoekers onmiddellijk: 1-1. Op 20 minuten van het einde zag Udineses doelpuntenmaker een tweede gele kaart, maar ondanks de druk van de thuisploeg haalden de Bianconeri het nog: Di Natale scoorde de 1-2 in de 94e minuut, na een lage voorzet van Iaquinta.

2 doelpunten van een herboren Luca Toni bezorgden Fiorentina een verdiende overwinning in Cagliari.

Chievo haalde het met 3-2 van Reggina. Amoruso hielp de bezoekers aan de leiding, maar Sammarco en Cossato lieten de thuisploeg met een 2-1 voorsprong naar de kleedkamer gaan. Modesto zorgde daarna voor evenwicht, tot Tiribocchi in de 88e minuut de winning goal scoorde.

Een doelpunt net na de pauze van Marianini was voor Empoli genoeg om te verdiend te winnen van Siena, dat nu al 8 wedstrijden niet meer won.

Messina en Parma deelden de punten. Di Napoli zorgde voor 1-0, maar met een magistraal hakje in de vlucht van Paponi redden de Gialloblu een punt.