parParma
acmAC Milan
0-2
85' Ricardo Kaka (pen)
Datum: 17/09/2006 20:30
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadio Ennio Tardini
Milan vlot naar winst
Maarten Vandenabeele

AC Milan zet zijn inhaalrace succesvol voort. In de altijd lastige uitwedstrijd in Parma zegevierden de Rossoneri dankzij doelpunten van Seedorf en Kakà.

Met Gilardino en Bonera stonden 2 vroegere Parma-helden in de basis bij Milan. De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar: na 12 minuten kwam Gasbarroni, op aangeven van Morfeo, dicht bij een doelpunt maar zijn schot ging nipt over. Dan deed Seedorf het heel wat beter. De Nederlander vuurde een vrije trap in de 25e minuut knap voorbij De Lucia: 0-1.

Na de pauze speelden de bezoekers op balbezit. Ook de eerste grote kans was voor de Rossoneri: Oliveira kopte op doel, maar De Lucia had een mirakel in huis. De Gialloblu probeerden nog een slotoffensief in elkaar te boksen maar de ingevallen Kakà werd op een tegenaanval foutief gestuit in de 16. De Braziliaan trapte de 0-2 zelf binnen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.