Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stadio Angelo Massimino
Inter haalt zwaar uit
Maarten Vandenabeele

Inter hield een schietoefening in Cesena tegen Catania en behaalde een 17e overwinning op rij. Ook Roma was goed bij schot tegen Reggina en Fiorentina won een belangrijk duel tegen Empoli.

Bij Inter stonden Samuel en Cruz in de basisploeg. Adriano, deze week op een onchristelijk uur in de disco gesignaleerd, moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Catania hield de leider goed in bedwang tot net voor de pauze: een voorzet van Stankovic vond het hoofd van samuel en Inter kon toch met een voorsprong de kleedkamers in. Onmiddellijk na de onderbreking kwam de machine pas goed op gang: in de 49e minuut schoot Solari knap via de paal voorbij Pantanelli, 0-2, en nauwelijks tien minuten later stond het dankzij een voorzet-schot van Grosso 0-3. Spinesi kon na 65 minuten iets terugdoen, na een foutje van Cordoba, (1-3),maar even later waren de Nerazzurri opnieuw aan het feest: Ibrahimovic maakte er 1-4 van. Corona scoorde een kwartier voor tijd een nieuwe eerredder, opnieuw na mistasten van Cordoba (2-4), waarna Cruz (foto, rechts van Adriano) de spectaculaire 2-5 eindscore vastlegde. Spinesi mocht kort voor tijd nog inpakken met een tweede gele kaart.

AS Roma haalde het vlot van Reggina. Ondanks een aantal mooie kansen, waaronder een schot tegen de paal van Pizarro, stond het aan de rust nog 0-0. De doelpunten vielen na de onderbreking wel: eerst effende Tavano het pad, na een vrije trap van Totti, 1-0 (foto). Mexes kopte halfweg de tweede helft de 2-0 binnen en in de slotminuut deed ook Panucci zijn duit in het zakje: 3-0. Tussendoor liet Totti nog een strafschopdoelpunt liggen, Campagnolo redde.

Fiorentina rukt verder op in de stand na een overwinning in de Toscaanse streekderby tegen Empoli. Mutu scoorde de 1-0 na 27 minuten: hij buitte een blunder van Pratali meesterlijk uit en lobde heerlijk over doelman Balli. Een kwartier voor tijd besliste Toni, op een tegenaanval, de wedstrijd: 2-0.

Lazio wordt vierde in de stand na een verdiende overwinning in Cagliari. Cribari en Rocchi maakten al voor de rust het verschil en in de tweede helft kon de machteloze thuisploeg niet meer reageren: 0-2. Thuisspeler Langella kreeg een goed kwartier voor tijd rood voor een gruwelijke tackle op Belleri.

Udinese kon geen afstand nemen van Parma. De Gialloblu kwamen na 8 minuten zelfs op voorsprong via Budan (foto), maar twee doelpunten, waaronder een penalty, van Di Natale keerden de situatie helemaal om: 2-1. Parravicini zorgde voor de gelijkmaker in de 78e minuut. De thuisploeg liep echter weer uit, na een doelpunt van Obodo. Toch vocht Parma nog een keer terug: kort voor tijd werd Gasbarroni foutief afgestopt in de zestien. Rossi zette de strafschop zonder problemen om: 3-3.

Messina behaalde op de valreep een levensbelangrijke zege in de strijd om het behoud. 2 minuten in de extra tijd scoorde Alvarez de enige treffer in de match tegen Siena: 1-0.

Livorno kon niets klaarmaken tegen rode lantaarn Ascoli: het bleef 0-0. Lucarelli raakte eenmaal de paal, maar dichter bij een doelpunt kwam niemand.