Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Zegereeks Inter afgestopt
Maarten Vandenabeele

In de heenronde kon Udinese een punt thuishouden tegen Inter en in Meazza slaagde de ploeg uit Friuli in een nog grotere stunt: de Nerazzurri konden na 17 opeenvolgende overwinningen niet winnen.

In een slappe eerste helft zorgde Adriano, verrassend aan de aftrap, voor de enige opschudding. Hij trapte de beste kans van de eerste helft, na 28 minuten, over en even later moest hij geblesseerd van het veld (foto).

Onmiddellijk na de pauze scoorde Obodo verrassend de 0-1. Na een hoekschop van Di Natale vloerde hij Toldo met een omhaal. Inter kwam 20 minuten later langszij: Maxwell zette voor, Crespo troefde zijn belager Motta af en kopte binnen, 1-1. De thuisploeg ging nog op zoek naar de overwinning, maar Udinese hield vrij behoorlijk stand.

Inter behoudt 14 punten voorsprong in het klassement op Roma. Udinese is achtste.