Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Inter 18 punten los
Maarten Vandenabeele

Inter won van rode lantaarn Ascoli en achtervolger AS Roma raakte niet voorbij Fiorentina in de topper van de negenentwintigste speeldag. Het gat tussen de nummers 1 en 2 bedraagt nu 18 punten. AC Milan deed een goede zaak in de strijd om een ticket voor de Champions League.

Twee doelpunten van Zlatan Ibrahimovic in het laatste kwart van de wedstrijd nekten het dappere Ascoli. Op strafschop scoorde Bonanni nog een verdiende eerredder, 2 minuten in de extra tijd: 1-2.

Fiorentina speelde een uur met zijn tienen na tweemaal geel voor Dainelli. Roma kreeg de beste kansen, maar Totti en Perrotta verzuimden af te werken, mede door een uitstekende doelman Frey. Pasqual raakte na de pauze de paal met een vrije trap, maar spitsen Toni en Mutu konden de beslissing niet forceren: 0-0.

AC Milan kwam kort voor de pauze op voorsprong tegen Atalanta: Ambrosini kopte een corner binnen, 1-0. Atalanta verdiende de gelijkmaker in een sterke tweede helft, maar die kwam er niet.

In de degradatiestrijd boekte Parma een levensbelangrijke overwinning. Gasbarroni scoorde het enige doelpunt in de 18e minuut. De bezoekers uit Siena moesten het laatste kwartier met 10 afwerken na tweemaal geel voor Codrea.

De andere uitslagen van de negenentwintigste speeldag:

Cagliari - Chievo 0-2 (Brighi, Bogdani)
Catania - Reggina 1-4 (Amoruso(R), Foggia(R), Bianchi(R, pen.), Esteves(R), Rossini(C))
Messina - Torino 0-3 (Muzzi, Rosina(pen.), Stellone)
Udinese - Livorno 4-0 (Di Natale, Asamoah, Di Natale, Barreto(pen.))