intInter Milaan
0-1
1-1
1-2
60' Marco Materazzi (pen)
Datum: 22/04/2007 15:00
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stadio Comunale Artemio Franchi
Vijftiende titel voor Inter

Eerder onverwacht is Inter vandaag kampioen van Italië geworden. De Nerazzurri deden zelf wat nodig was, winnen in Siena, en kregen de hulp van Atalanta, dat AS Roma over de knie legde. Op 5 speeldagen van het einde heeft Inter 16 punten voorsprong op de dichtste concurrent: voldoende voor de 15e Scudetto uit de clubgeschiedenis.

Inter nam na 18 minuten de leiding bij Siena: na geharrewar voor het doel van Manninger kon Materazzi scoren, 0-1. Siena reageerde gevat: 3 minuten later kopte Negro de 1-1 voorbij Julio Cesar. In de tweede helft kregen de Nerazzurri een strafschop na een ingreep van Manninger op Cruz: Materazzi scoorde zijn tweede van de middag vanop de stip: 1-2.  Ondanks een slotoffensief van Siena hield de zwartblauwe verdediging stand.

Roma, zonder een geblesseerde Totti, stond aan de pauze al 2-0 in het krijt, na doelpunten van Doni en Zampagna. In de tweede helft kwamen de Giallorossi niet verder dan de eerredder van Perrotta: 2-1. Ferrari kreeg in de slotfase nog rood.

Lazio sleept zich ondertussen naar het einde van het seizoen: in eigen huis was Fiorentina te sterk. De Biancocelesti hadden wel veldoverwicht en Rocchi raakte de paal, maar het enige doelpunt werd gescoord door Mutu: 0-1.

Chievo boekte een levensbelangrijke thuisoverwinning tegen Livorno. Lucarelli zette de bezoekers op voorsprong, maar in de tweede helft draaiden Pellissier en Bogdani de situatie om: 2-1.

Reggina en Udinese hielden elkaar in evenwicht. Muntari leek de bezoekers lange tijd de zege te gaan bezorgen, maar kort voor tijd kwam de thuisploeg op 1-1 via Amoruso.

Empoli en Torino kwamen niet tot scoren: 0-0.