Stadion: Stadio Delle Alpi
Juventus maakt indruk
Maarten Vandenabeele

Juventus heeft zijn start in de Serie A niet gemist: in eigen huis werd brandhout gemaakt van Livorno. Stadsgenoot Torino kaapte een punt weg bij Lazio.

Na enkele kleine kansjes voor de thuisploeg, opende Trezeguet (foto), na een voorzet van Del Piero, in de 29e minuut de score: 1-0. Halfweg de tweede helft werd de ingevallen Iaquinta door Grandoni ten val gebracht in de zestien: strafschop. Iaquinta zette de elfmeter zelf om. In de slotfase diepten Iaquinta en Trezeguet, met 2 doelpunten, de kloof verder uit. De tegentreffer van Loviso was maar een erg magere troost: 5-1.

Torino kwam tegen de gang van het spel op voorsprong bij Lazio: Rosina pakte uit met een magistrale lob van buiten de rechthoek, 0-1. Na de pauze ging Lazio erop en erover: eerst scoorde Pandev, na knap voorbereidend werk van Mudingayi, en even later bracht zijn spitsbroeder Rocchi de Biancocelesti op voorsprong, 2-1. De ingevallen Vailetti redde nog een punt voor de Granata.