Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan en Fiorentina delen de punten

Zowel AC Milan en Fiorentina hebben het maximum aantal punten verloren na de 2de speeldag. In hun onderling duel kwamen beide ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Adrian Mutu wiste een strafschop van Kaka uit waardoor beide ploegen met een punt moesten tevreden zijn.

Ten opzichte van de Europese SuperCup voerde coach Carlo Ancelotti één wijziging door. Hij verwees Filippo Inzaghi naar de bank en liet Alberto Gilardino starten. Cesare Prandelli moest het dan weer doen zonder Riccardo Montolivo zodat Mario Alberto Santana in de basis-elf zijn opwachting maakte.

Al vroeg in de wedstrijd moet Sebastian Frey zijn topklasse tonen om Kaka van een doelpunt te houden. Halverwege de eerste helft kreeg Milan een strafschop nadat Dario Dainelli te laat kwam met een tackle en Massimo Ambrosini vloerde. Kaka stuurde Frey de verkeerde kant op en het stond 1-0. Vijf minuten voor de rust had Giampaolo Pazzini de mogelijkheid om gelijk te maken, maar Dida wou niet onderdoen voor zijn collega aan de overkant en had een spectaculaire redding in petto.

Echter ook Dida moest zich eens omdraaien en dat gebeurde elf minuten na de rust. Ambrosini kreeg de bal niet degelijk weg en Adrian Mutu kopte de voorzet van Santana tegen de netten. Na 65 minuten mocht Inzaghi Gilardino vervangen die wederom geen al te beste wedstrijd achter de rug had en geheel de wedstrijd werd uitgefloten door de eigen fans.

Milan had het overwicht, maar moest uitkijken voor de gevaarlijke counters van Fiorentina. Op één van de uitbraken raakte Mutu de buitenkant van de paal. De beste kans op de winning-goal was echter voor Inzaghi. De spits met een neus voor doelpunten zal zich waarschijnlijk lange tijd afvragen hoe hij naast de bal trapte op een voorzet van Ambrosini terwijl hij die maar simpel hoefde binnen te tikken. Aan de overkant trapte invaller Kuzmanovic tegen de lat na een snel uitgevoerde counter. Op het einde was er nog een opstootje tussen Fabio Liverani, Kaka en Gennaro Gattuso, maar de stand veranderde niet meer.

Wil ook jij door ons op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Download dan nu gratis en vrijblijvend de Voetbalkrant News Reader [ hier ]