Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stadio Atleti Azzurri d'Italia
Roma kan titelstrijd net niet heropenen
Maarten Vandenabeele

AS Roma pakte bijna de overwinning bij Inter, maar door de late gelijkmaker behouden de Nerazzurri een riante voorsprong. Milan won niet, Fiorentina wel.

Tot in de 88e minuut leidden de Giallorossi in Milaan: Totti (foto) bracht zijn ploeg in de 38e minuut op voorsprong, na een voorzet van Vucinic, 0-1. Crespo had daarvoor de kans laten liggen om Inter om Inter op voorsprong te brengen, maar zijn inzet strandde op de paal. Onmiddellijk na de 0-1, kopte Burdisso net over.
Halfweg de tweede helft moest Inter met zijn tienen verder: Maxwell was geblesseerd en Mancini had zijn drie wissels al opgebruikt. Ook Roma haalde het einde niet met zijn elven: Mexes kreeg kort voor tijd zijn tweede gele kaart. Daarna, in de 88e minuut, vond Zanetti nog een opening in de Romeinse afweer: 1-1. Zo houdt Inter 9 punten voorsprong.

AC Milan is de vierde plaats alweer kwijt na een gelijkspel in Catania. Pato scoorde in de 55e minuut, maar 8 minuten later bracht Spinesi de stand in evenwicht: 1-1.

Fiorentina kon als enige ploeg uit de topvijf zijn wedstrijd winnen. Papa Waigo scoorde in de 58e minuut de enige trefer in het streekduel met Livorno, waardoor de Viola weer alleen vierde worden.

Atalanta haalde zwaar uit tegen Sampdoria. Volpi bracht de bezoekers al na 3 minuten 0-1 voor, maar twee doelpunten van Doni, een goal van Floccari en in de tweede helft een treffer van Capelli zorgden voor een klinkende thuisoverwinning: 4-1.

Genoa won van Napoli. Sculli opende de score kort voor de pauze en in de tweede helft dikte Borriello vanaf de stip aan tot 2-0, waardoor de spits van de Rossoblu nu alleen topschutter is.

Parma won verrassend van Udinese. Twee late doelpunten, van Lucarelli en Cigarini (op strafschop) beslisten de wedstrijd: 2-0.

Lazio won met het kleinste verschil van Reggina. Een penaltygoal van Bianchi (foto), net voor de pauze, besliste over winst en verlies.

Siena won met dezelfde cijfers van Cagliari. Maccarone werd de held met de winning goal enkele minuten voor tijd.

Palermo won van Empoli. Simplicio en Rinaudo legden de eindstand al voor de rust vast: 2-0.