Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stadio Comunale Artemio Franchi
Milan ontsnapt aan nederlaag
Maarten Vandenabeele

Op de derde speeldag van de Serie A raakte Milan alweer niet verder dan een gelijkspel. In Siena konden de Rossoneri slechts in de slotseconden de nederlaag vermijden.

Ancelotti liet een aantal sterren rusten, waardoor o.a. Emerson, Gourcuff en Cafu mochten starten. Het was alvast niet te merken: de bezoekers hadden een wervelende start maar Gilardino vond tweemaal doelman Eleftheropoulos op zijn weg. Maar stilaan werd de thuisploeg sterker en Galloppa's schuiver verraste ei zo na Dida . In de 24e minuut miste Kaladze zijn interceptie bij een voorzet van Bucchi: Maccarone kon van dichtbij Siena op voorsprong brengen, 1-0. Milan moest vervolgens nog alle zeilen bijzetten om de 2-0 te vermijden.

Na de rust kwam Inzaghi in het veld maar veel leverde dat aanvankelijk niet op. Doelman Eleftheropoulos kende een begenadigde dag en toen hij toch geklopt was, op een schot van de ingevallen Ambrosini, kon Loria op de lijn redding brengen. In de eerste minuut van de extra tijd vond Milan toch het gaatje: Nesta werkte de bal binnen: 1-1. Daarna kreeg Frick nog rood en helemaal op het einde schoot Seedorf een vrije trap keihard tegen de lat.

Als Roma en/of Juve winnen, zien de Rossoneri de leider(s) al 4 punten weglopen. Siena pakte verdiend zijn eerste punt.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]