Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter 4 punten los

Inter staat voorlopig vier punten voor de nummer twee uit het klassement, Juventus. In eigen huis werd Napoli nipt geklopt.

Mancini liet toch Ibrahimovic starten en zette Cruz verrassend naast de Zweed in de spits. Een uitstekende keuze, zo zou blijken.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, maar na 20 minuten nam de thuisploeg de leiding: Ibrahimovic bediende Cruz, die kalm bleef en de 1-0 op het bord zette. Een kwartier later lanceerde Cambiasso zijn landgenoot Cruz, die met een strak schot doelman Iezzo kansloos liet: 2-0. Napoli kon weinig uitrichten, enkel Lavezzi toonde zich een paar keer.

In de tweede helft kregen de bezoekers de eerste grote kans, maar Julio Cesar was vlugger op de bal dan Lavezzi en Zalayeta. De ingevallen Suazo kreeg vervolgesn de kans om de wedstrijd helemaal op slot te doen, maar hij miste onbegrijpelijk, na prachtige voorbereidiend werk van Figo. In de 84e minuut werd het toch nog spannend: de ook al ingevallen Sosa kopte een perfecte voorzet van Bogliacino in doel, 2-1. Een bescheiden slotoffensief leverde niets meer op.

Door de zege telt Inter 17 punten na 7 speeldagen: dat zijn er 2 meer dan vorig (record)seizoen. Napoli blijft op 10 punten.

Eerder op de avond speelden Atalanta en Udinese 0-0 gelijk. De thuisploeg kwam het dichtst bij de zege, maar Zampagna miste een elfmeter kort voor tijd.