Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stadio Renzo Barbera
Palermo zadelt Milan op met een kater
Geoffrey Verbruggen

Na de gelijke spelen van de voorbije week in de competitie en de UEFA-beker, verloren de Rossoneri vanavond met klare 3-1 cijfers bij Palermo. Door die slechte beurt verliezen ook zij nu de voeling met leider Inter.

Ondanks het feit dat de Milanezen dit seizoen nog nooit wisten te overtuigen, draaien ze toch mee in de hoogste regionen van het klassement. Vanavond stond met de verplaatsing naar Palermo een lastige klant op het programma. Daarbij kwam nog eens dat de jongens van Ancelotti het vanavond zonder de geschorste Kaká en de geblesseerde Gattuso moesten stellen.

Even voor het halfuur kregen de bezoekers de kans om de bordjes in hun voordeel te schieten. Pato werd in de diepte gestuurd, maar werd in de zestien foutief afgestopt door doelman Amelia. De goalie van Palermo zette zijn fout zelf recht door de strafschop van Ronaldinho tegen te houden. Voor de Sicilianen was dus nog geen man overboord.

Integendeel, de Rosanero kwamen sterk uit de kleedkamer en gaven Milan op tien minuten tijd tweemaal het nakijken. Na een fraaie actie haalde Fabrizio Miccoli verwoestend uit en via de Uruguayaan Edinson Cavani stonden de bezoekers al vlug twee doelpunten in het krijt. In de tachtigste minuut gaf Fábio Simplicio Milan de doodsteek. Via een nieuwe strafschop kon Ronaldinho de eer nog redden, maar verder dan 3-1 kwam Milan niet meer.

Net als Juventus telt AC Milan nu zes punten achterstand op leider Inter, dat vanmiddag in eigen huis won van Napoli.