intInter Milaan
lazLazio
1-0
Datum: 20/12/2009 20:45
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter loopt verder uit na zege
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Inter loopt verder uit na zege
Foto: © SC

Inter loopt in de Serie A weer verder weg van de concurrentie na een nipte zege tegen Lazio.

Min zeven graden was het in Milaan, maar de wedstrijd ging toch door en sommige spelers kwamen zelfs het terrein op met korte mouwtjes. Bij Inter ontbrak Sneijder wegens schorsing en ook bij Lazio zat aanvaller Zarate een strafdag uit. Sulley Montari speelde verrassend als linkerverdediger bij het team van Mourinho.

Net voor het kwartier scoorde Samuel Eto'o (foto) de enige goal van de wedstrijd. Zijn kopbal werd nog gekeerd door doelman Muslera maar in de rebound tikte de Kameroener toch binnen. Niet veel later kreeg Rocchi een goede kans op de gelijkmaker, maar hij miste nipt.

Na vijfentwintig minuten moest de Ghanees Montari met een spierblessure naar de kant. Patrick Vieira kwam hem vervangen en de veldbezetting veranderde een beetje.

Kolarov claimde een strafschop voor de bezoekers toen Maicon de bal met de hand beroerde maar de scheidsrechter wilde er niets van weten. Lazio kreeg nog enkele goede kansen om gelijk te stellen voor de pauze, maar Inter en doelman Julio Cesar bleven overeind.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd: met kansen langs beide zijden. Eto'o miste voor Inter, Kolarov kwam dichtbij voor Lazio, maar kon zijn schot niet laag houden. Thuisverdediger Lucio versperde bezoeker Makinwa een vrije doorgang naar doel en ook daarna kreeg Lazio nog kansen via Julio Cruz en opnieuw Kolarov, maar de bal wou er niet in.

Lazio speelde een verdienstelijke partij, het kreeg kansen maar kwam niet tot scoren. Dat is geen nieuw gegeven bij de hoofdstedelingen die nog maar 10 keer tot scoren kwamen in 17 matchen.

Door deze zege loopt Inter acht punten uit op achtervolger Milan, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft.

Herbeleef Inter Milaan - Lazio