chiChievo
intInter Milaan
Datum: 06/01/2010 12:30
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stadio Marc Antonio Bentegodi
Inter opent terugronde met nipte zege
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Inter opent terugronde met nipte zege
Foto: © SC

Inter Milaan is goed begonnen aan de terugronde in de Serie A. Het won met 0-1 bij Chievo Verona.

Inter opende de score na een tiental minuten, maar dit zorgde voor het nodige tumult. Chievo claimde een strafschop nadat Pellissier werd neergewerkt door Cordoba. De bal ging vliegensvlug naar de overkant waar Sneijder Balotelli (foto) kon bedienen en die werkte in twee tijden binnen. Het vele protest bij Chievo leidde tot niets.

Bij de thuisclub bleef Pellissier de bedrijvigste man. Hij probeerde enkele acties op te zetten, maar zonder succes. Tussendoor zette debutant Pandev Sneijder alleen voor doel, maar hij werd nog net afgeblokt. Iets na het halfuur maakte Balotelli zijn reputatie weer waar. Na een buitenspelfase trapte hij de bal wild weg, waardoor hij geschorst is voor de volgende wedstrijd tegen Siena.

In het begin van de tweede helft was er een stevige botsing tussen Pellissier en Chivu waarbij de Roemeense verdediger van Inter diende vervangen te worden. Good old Marco Materazzi kwam in zijn plaats. De tweede helft kabbelde rustig verder en had weinig om het lijf. Toch kon invaller Abruscatto bijna gelijkstellen na een knappe voorzet van Luciano.

De slotfase kende zelfs geen slotoffensief van Chievo, al claimde de thuisclub in de 5de minuut van de exta tijd nog een handsbal. Zo won Inter al bij al verdiend met 0-1 op Chievo, na een matige prestatie.

Klik hier om de wedstrijd nog eens fase per fase na te lezen.
Herbeleef Chievo - Inter Milaan