Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan niet voorbij Napoli en geen leider in Serie A
Manuel Gonzalez

Milan heeft vanmiddag zijn tanden stukgebeten op Napoli. Het werd 1-1 waardoor Inter aan de leiding blijft in de Serie A.

Milan en Napoli speelden een zeer aantrekkelijk eerste helft. De Rossoneri domineerden, maar Napoli bewees een uitstekende counterploeg te zijn. Bij elke tegenstoot was het levensgevaarlijk voor het doel van Abbiati. Die gevaarlijke counters resulteerden in de dertiende minuut in een voorsprong voor de Napolitanen.

Doelman Abbiati werd bij een voorzet van rechts aangelopen door een eigen verdediger waarna Campagnaro de bal simpel in een leeg doel kon binnenleggen. Milan reageerde gevat en Filippo Inzaghi kopte nog voor het halfuur de gelijkmaker op het bord na een voorzet van Ronaldinho. Het spel bleef mooi op en af gaan, Milan had kansen, maar Napoli counterde gevat. Doelman Abbiati moest nog enkele malen gevat tussenkomen om een Milanese achterstand te vermijden.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Milan beet zich stuk op de stevige Napolitaanse defensie en moest zelf blijven opletten voor de tegenstoten. Vier minuten extra tijd brachten geen soelaas.

Onderin het klassement deed Lazio een goede zaak na een verrassende 0-2 zege bij Cagliari. Ook Siena won en geraakt weg van de laatste plaats. Het was met 1-0 te sterk voor Bologna. Bari en Gillet speelden 1-1 in eigen huis tegen Parma.

Inter behoudt de leiding met één punt voorsprong op stadsrivaal Milan en vier punten op AS Roma.