Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Pato schenkt AC Milan verdiende zege
Ruben Philippe

AC Milan won zaterdagavond met verdiende 3-1 cijfers van Chievo. Alexandre Pato had met twee goals een groot aandeel in de zege.

Pato kreeg van trainer Allegri het vertrouwen boven nieuwkomer Robinho. De Braziliaan toonde meteen zijn waarde nadat hij het openingsdoelpunt via een volley op het scorebord knalde. Aan de overkant moest Milan-doelman Abbiati tot driemaal toe goed ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen.

Op het halfuur viel het doelpunt wel aan de andere kant. Ibrahimovic gaf een vrije trap snel naar Pato die van dicht bij zijn tweede van de avond op het scorebord werkte. In de tweede helft scoorde Ibra zelf, maar wel in eigen doel. Zijn ongelukkige treffer hield Milan echter niet van de zege. Invaller Robinho scoorde in de blessuretijd immers de 3-1.