Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Milan en Juventus verdelen de punten
Andrea Doino

Zaterdagavond stond de topper van de 25e speeldag in de Serie A op het programma. Juventus ging op bezoek bij AC Milan. De wedstrijd eindigde op 1-1 en zo blijven de Rossoneri voorlopig alleen aan de leiding.

Het was Milan dat de score na een kwartier al opende met Nocerino. Zijn doelpoging week nog af waardoor Gianluigi Buffon kansloos moest toekijken. Tien minuten later werd het doelpunt van Sulley Muntari onterecht afgekeurd. De bal was duidelijk over de doellijn gegaan maar de scheidsrechter liet doorspelen.

In de tweede helft domineerde Milan, maar Juventus probeerde een eerste nederlaag in de competitie te vermijden. Milan-doelman Abbiati reageerde alert op een poging van Fabio Quagliarella en even later werd het doelpunt van Matri onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotfase kon Matri wel scoren en zo is Juventus dit seizoen nog ongeslagen. AC Milan blijft aan de leiding met één punt meer, maar de Oude Dame heeft één match minder gespeeld.