Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stadio Renzo Barbera
Milan behaalt zwaarbevochten gelijkspel
Koen Schaaphok

De partij tussen Palermo en AC Milan heeft Milan-coach Massimiliano Allegri ongetwijfeld weer enkele spannende momenten bezorgd. Milan slaagde erin zich terug te knokken van een 2-0-achterstand naar een 2- 2-gelijkspel.

Met het gelijkspel heeft Allegri naar alle waarschijnlijkheid zijn ontslag weer even vermeden. Het mag echter duidelijk zijn dat de problemen voor de Rossoneri nog lang niet zijn verholpen. Na de nipte zege tegen Genoa vorig weekend, was het gelijkspel tegen Palermo eveneens op het randje.

De eerste helft was bijzonder weinig belovend. Het leek er zelfs lang op dat 0-0 de ruststand zou worden maar nadat Palermo’s Miccoli de bal op de uitgestrekte arm van Abate schoot, kreeg de thuisploeg een penalty. Diezelfde Miccoli zette zo Palermo op slag van rust op een 1-0-voorsprong.

Nipt

De peptalk van trainer Allegri tijdens de rust haalde blijkbaar niet veel uit, aangezien Palermo-middenvelder Brienza na welgeteld 90 seconden in de tweede helft teveel ruimte kreeg in de zestien. Na een goed gemikt schot stonden de Rossoneri ineens 2-0 achter. De bezoekers begonnen daarna opmerkelijk beter te voetballen en dat resulteerde in de eerste treffer van Montolivo (eveneens de eerste Serie A-goal van Montolivo als speler van Milan). Tien minuten voor het laatste fluitsignaal stelde Stephan El Shaarawy echter alsnog het punt veilig namens Milan.