Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
AC Milan boekt vierde overwinning van het seizoen
Sam Soetaers

AC Milan heeft zijn vierde overwinning van het seizoen beet. Tegen Chievo werd er ruim met 4-0 gewonnen.

Het eerste doelpunt van Milan kwam er toen verdediger Marco Andreolli de bal in de voeten van Emanuelson kopte. Die laatste twijfelde niet en schoot binnen. Al was het twee minuten later terug gelijk. Sergio Pellissier zorgde op aangeven van Luciano voor de gelijkmaker.

Ondanks die tegenslag, liet Milan de kopjes niet hangen. In de 36ste minuut schoot Ricardo Montolivio vanop zo'n twintig meter de 2-1 tegen de touwen. Bojan Krkic scoorde, ook al met een afstandsschot, het derde doelpunt voor de thuisploeg.

Na rust scoorde Milan nog twee keer. Stephan El Shaarawy scoorde zijn achtste doelpunt van het seizoen. Hij tikte een voorzet van Abate binnen. In blessuretijd zorgde Pazzini voor de 5-1.

Met deze zege heeft Milan veertien punten uit elf wedstrijden. Chievo is vijftiende met tien punten.