Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stadio Renzo Barbera
Palermo trekt aan het langste eind tegen rivaal Catania
Christophe van den Boom

Palermo heeft aartsrivaal Catania over de knie gelegd in de Siciliaanse derby. Het werd 3-1. Fabrizio Miccoli maakte zijn honderdste doelpunt in de Serie A.

Na drie weken blessureleed stond Miccoli voor het eerst terug in de basis. Hij was meteen van goudwaarde, want al na tien minuten opende hij de score vanwege Palermo. Dat was ook meteen zijn honderdste treffer in de serie A.

De thuisploeg controleerde de wedstrijd en had meerdere kansen om de score te verdubbelen. Het was wachten tot na de rust vooraleer de zege veiliggesteld werd. Enkele minuten na de aftrap maakte Ilicic de 2-0 en een tiental minuten later was de Sloveen daar opnieuw. Hij zette zelf de aanval in en verschalkte de doelman met een schot in de korte hoek: 3-0

Lodi kon de schade nog beperken. Twintig minuten voor tijd krulde hij een vrije trap voorbij doelman Francesco Benussi. Catania kreeg hierna nog enkele kansen, maar scoren lukte niet meer.

Dankzij de winst doet Palermo onderaan een goede zaak. Het komt nu voorlopig op de veertiende plaats met veertien punten. Catania blijft voorlopig zevende in het klassement.